Str. Liviu Rebreanu, Nr. 30A, Sector 3, București

Studii

World Economic Forum în raportul O nouă viziune pentru Educație din anul 2016, vorbește despre schimbările socio-economice care ar trebui să impună o schimbare urgentă de paradigmă în modul în care este organizat învățământul la nivel global.

În anul 2030 cei mai mulți dintre copiii de astăzi vor accesa locuri de muncă ce încă nu există iar creativitatea, inteligența emoțională și abilitățile antreprenoriale vor cântări chiar mai mult decât alfabetizarea și nivelul IQ.

Tot WEF anticipează că în anul 2027, în SUA, numarul freelancer-ilor îl va depăși pe cel al angajaților și că treptat, relațiile angajat-angajator se vor transforma în relații parteneriale. Gestiunea acestor noi tipuri de relații sociale și economice solicită un set de abilități pe care învățământul tradițonal nu le dezvoltă.

O nouă viziune pentru Educație
RAPORT UE – educația antreprenorială 2016

Încă din anul 2010 se vorbește la nivelul Comisiei Europene de necesitatea implementării educației antreprenoriale în școli, ca răspuns la schimbările din climatul economic.

În anul 2016 a fost emis un raport care analizează gradul de implementare al educației antreprenoriale (nu economico-financiare) în țările Uniunii.

Constatările din raport reflecta discrepanțe foarte mari între nivelurile de implementare în curriculumurile naționale a elementelor de educație antreprenorială. Cu toate acestea, în nicio țară a Uniunii Europene, nu s-a cristalizat o programă unitară dedicată educației de acest tip.

Recomandarile documentului subliniază importanța accelerării ritmului de construire de programe articulate de educație economico-financiară și antreprenorială încă de la ciclul primar.

MBA Junior este prima programă integrată de lungă durată

care are ca principal obiectiv tocmai dezvoltarea acelor abilități și tipuri de inteligență necesare în secolul XXI.

Pentru scrierea programei MBA Junior au fost alocate 10.000 ore de cercetare-dezvoltare care au implicat consultarea a peste 200 articole și materiale online, 3 programe de training în antreprenoriat și tehnici de gamification și 57 de surse bibliografice.

Celor enumerate anterior li s-a adăugat întreaga expertiză a celor 8 parteneri fondatori, specializați în educație, psiho-pedagogie, dezvoltare platforme digitale, management și antreprenoriat.

Povestea MBA Junior începe în 11 August 2014