MBA Junior, ȋn integralitatea lui, este compus din 12 module tematice şi durează 24 luni + programele intensive tip Boot-Camp ȋn vacanţe, iar ţie ȋţi propunem să o luăm pas cu pas.
Înscrie-te la modulul “Negociatorul”, cu durată de 8 sesiuni (2 luni) iar juniorul tău va avea ocazia să descopere cum să își depășească fricile și să vorbească încrezător și confortabil în fața unei camere video, unei echipe și unui public. Fiecare om trebuie să poată sa își “vândă” aptitudinile și cunoștințele în multe momente pentru a păși înainte în aventura vieții.
Înscrie-ți juniorul în modul pentru a putea să învețe cum să își “vândă” povestea de succes!
Iată câteva din abilitățile și tehnicile exersate pe parcursul modulului:
Vezi detalii dând click pe numele fiecărei sesiuni
În prima sesiune din modul juniorii vor face cunoștință cu un personaj cheie – Hermes, ghidul în explorarea comunicării. El îi va ajuta să se familiarizeze cu tipurile de comunicare. Prin jocuri interactive, juniorii vor practica folosirea mai multor modalități de comunicare (verbală, nonverbală, prin imagine, în scris) și vor discuta despre diferențele dintre ele, contextele potrivite pentru folosirea lor, dar și punctele tari și slabe ale acestora.
Juniorii vor avea ocazia să descopere cum starea lor interioară, deciziile pe care ei le iau dar și rezultatul acțiunilor lor pot să fie puternic influențate de felul în care ei interpretează situațiile exterioare, felul în care ei se privesc pe ei înșiși și atitudinea pe care o au față de provocări. Prin analizarea unor scenarii oferite de ecranul interactiv, jocuri de rol și reprezentări creative ale stărilor asociate cu gândurile, juniorii vor afla despre importanța unei parti anume ale creierului în comunicare și modalități practice prin care o pot antrena.
Este timpul ca juniorii să își antreneze abilitățile de prezentare în fața unui public sau a unei camere video. Un bun vorbitor vorbește coerent – pentru asta vor practica vocalize dar și modalități de intrare într-o stare emoțională pozitivă. Un bun vorbitor se concentrează pe lucruri relevante – pentru asta vor învăța cum să își aleagă subiecte interesante și valoroase pentru publicul țintă. După ce vor planifica etapele prezentării, ei o vor susține și o vor îmbunătăți în funcție de feedback.
În această sesiune juniorii vor observa și practica diferite aspecte legate de limbajul verbal, cel nonverbal și modul în care se creează comunicarea prin suprapunerea lor. Vor discuta despre cum influențează limbajul nonverbal al interlocutorului percepția noastră asupra lui și a mesajului transmis de acesta. Discuția va include și de ce e important ca corpul, starea emoțională și tonul vocii să susțină limbajul verbal. În ultima parte vor continua să lucreze în echipă la următoarele etape ale proiectului de modul.
Juniorii vor explora negocierea învățând tehnici de negociere pentru a înțelege aspecte care influențează calitatea ei. Prin analizarea unor scenarii, ei vor identifica practicile care îi vor ajuta să negocieze cu succes. Apoi vor avea ocazia să pună în practică tot ce au învățat printr-un joc de rol si ulterior punându-se în postura unui trainer de negociere.
Juniorii vor analiza scenarii legate de negociere și vor identifica trei tehnici de influență, numite “Ușa în nas”, “Justificarea” și “Dovada socială”. Acestea vor fi evaluate din punct de vedere al caracteristicilor și utilității lor, iar apoi practicate atât separat și specific, cât și în cadrul unui joc mai larg de negociere. Jocul va sublinia două aspecte esențiale într-un proces de negociere: clarificarea nevoilor noastre – ce anume dorim să obținem și de ce, și clarificarea nevoilor partenerului de negociere.
În prima parte juniorii vor continua să lucreze la proiectul de modul. Apoi, vor participa la un joc de negociere în cadrul căruia vor avea de împărțit o sumă de bani cu un partener. Jocul se va desfășura în trei etape, fiecare cu instrucțiunile ei specifice. În continuare se vor familiariza cu ce înseamnă planificarea și importanța stabilirii unor obiective în cazul unei negocieri și vor pregăti o filmare prin care să-și informeze publicul țintă despre conceptele și tehnicile învățate azi.
În ultima sesiune din modul juniorii vor descoperi că pentru a îți transmite mesajul eficient este nevoie să fii asertiv. Ei vor explora anumite atitudini și comportamente bazate pe asertivitate prin care ei își pot comunica nevoile, gândurile și ideile fără a îi răni pe ceilalți și fără a le permite să ne rănească. Vor practica o noua tehnică (ESPERE) de comunicare ce îi va ajuta să înțeleagă mai bine dinamica relațională și cum pot să creeze relații sănătoase. Spre final ei vor planifica, construi și prezenta în echipe un panou de promovare.
Fiecare sesiune este o aventură iar întreaga programă este o succesiune de scenarii fascinante, ca de film. Astfel, antreprenoriatul este abordat într-o manieră perfect adaptată vârstei juniorului tău, într-un cadru modern şi interactiv.
În peste 70% din timpul unei sesiuni, juniorii sunt provocaţi să emită idei, să formuleze ipoteze, să analizeze şi să ia decizii. MBA Junior nu este un curs al învăţatului pasiv ci o experienţă de antrenare a gândirii autonome.
Tu, părintele, vei fi continuu informat. Înainte de decizia de înscriere în program vei primi o prezentare detaliată de la unul dintre fondatorii programului. După înscriere, trainerii vor fi în contact permanent cu tine şi vei primi săptămânal un rezumat al fiecărei sesiuni.
Întreaga structură a fost creată de o echipă de specialişti în psiho-pedagogia copilului: