Eliberează-l pe Arlechin
Despre creativitate și rutinele oamenilor creativi
Ai un junior cu vârsta cuprinsă între 9 și 14 ani?
Următoarele 8 săptămâni îl vor ajuta să își creeze o nouă perspectivă asupra propriei vieți.
MBA Junior, ȋn integralitatea lui, este compus din 12 module tematice şi durează 24 luni + programele intensive tip Boot-Camp ȋn vacanţe, iar ţie ȋţi propunem să o luăm pas cu pas.
Înscrie-te la modulul ”Eliberează-l pe ARLECHIN” (despre creativitate), cu durată de 8 sesiuni (două luni) iar juniorul tău va avea ocazia să descopere cea mai mare resursă a omenirii: CREATIVITATEA.
Cele mai importante două “lecţii” pe care le vor internaliza pe parcursul acestui modul sunt acelea că:
- ȋn fiecare din noi stă ascuns un arlechin ce abia aşteaptă să se manifeste;
- deşi sună paradoxal, creativitatea poate fi stimulată prin practici rutiniere.
Vezi detalii dând click pe numele fiecărei sesiuni
Juniorii vor face cunoştinţă cu Arlechin, un personaj plin de umor şi năzdrăvănii. El este ghidul nostru în lumea creativităţii şi îl are alături pe Bo, băieţelul ofuscat, care mereu este nemulţumit şi are câte ceva de comentat. Observând schimburile de replici şi dinamica dintre ei, juniorii vor începe să se familiarizeze cu diverse atitudini care ajută la îmbogăţirea creativităţii.
Arlechin le va da şi câteva provocări, la care vor lucra individual sau în echipă, folosind experienţa proprie şi câteva instrumente din arsenalul MBA Junior.
Provocările lui Arlechin din sesiunea 2 vor fi legate de creativitatea vizuală. Juniorii vor fi stimulați să găsească forme şi siluete diferite ascunse în câteva imagini, să înveţe cum să jongleze cu schimbarea perspectivei pentru a observa aspecte diferite şi să creeze o poveste pe baza unui peisaj pe care ȋl vor “construi” pe ecranul interactiv.
Şi pentru că vrem să folosim în mod util creativitatea, proiectul de modul este legat de crearea unui nou ambalaj sau a unei noi identităţi vizuale pentru un produs sau serviciu cunoscut.
În această sesiune, juniorii vor discuta despre unul dintre cei mai importanţi aliaţi ai creativităţii: disciplina. Vor fi încurajaţi să se gândească la o persoană pe care o admiră şi vor primi ca provocare pentru acasă să găsească tipul de disciplină pe care aceasta îl practică.
Tot ȋn această sesiune vor afla despre un instrument nou, util pentru antrenarea creativităţii, numit Banca Ideilor, care îi ajută să genereze idei originale.
Juniorii vor primi o provocare (inspirată de Karl Drucker) pe care să o rezolve într-un timp limitat, în echipă, folosind resursele oferite (o cutie cu pioneze, o cutie cu chibrituri şi o lumânare). Apoi vor explora câteva obiceiuri sănătoase pe care vor să le aibă şi ancore pe care le-ar putea folosi pentru a uşura practicarea lor.
Colombina ȋi va introduce în lumea oamenilor creativi şi a unor discipline/obiceiuri prin care aceştia îşi stimulează capacitatea creativă: reveria, jocurile imaginative, solitudinea, mindfulness-ul şi deschiderea spre experienţe noi.
În sesiunea 6, juniorii vor participa la o captivantă vânătoare de comori, în care vor fi provocaţi să-şi folosească imaginaţia, creativitatea, gândirea critică şi cea laterală pentru a colabora în rezolvarea unor enigme inedite.
Vor reflecta asupra unor situaţii diverse în care au fost creativi în mod individual sau ca grup. Apoi vor observa maniera prin care pot îmbunătăţi o idee preluată de la altcineva pentru a-i găsi alte aplicaţii.
Juniorii vor fi stimulaţi să vorbească despre ce anume le stârneşte interesul, iar dacă va fi vorba despre jocuri online vor fi provocaţi sâ gândeascâ creativ pentru a-şi imagina cum s-ar putea transpune acestea într-un joc din realitate.
Mai apoi vor avea ocazia să finalizeze ultimele activităţi ale provocării de proiectare şi creare a unui nou ambalaj, urmat de o şedinţă creativă prin care se vor gândi la tipul de reclamă prin care ar putea promova produsul avut în vedere. Iniţial vor genera idei ȋn mod individual, pentru ca apoi să creeze echipe de lucru, pe baza similarităţii de idei.
În ultima sesiune a modulului juniorii vor afla mai multe detalii despre povestea unui om plin de inspiraţie şi creativitate, care a reuşit să-şi împlinească viziunea şi al cărui impact este durabil: Walt Disney.
Ei vor discuta despre calităţile pe care un antreprenor creativ e nevoie să le aibă, în afară de talent şi imaginaţie, pentru a avea succes: curaj, perseverenţă, concentrare asupra viziunii, hărnicie şi tărie de caracter.
Cu această ocazie, juniorii vor vorbi despre propriile resurse creative şi despre abilitățile pe care ar dori să şi le dezvolte prin practică şi disciplină.
- Vrei ca pasiunile juniorului tău să devină în timp o poveste încununată de succes (emoţional, relaţional şi financiar)?
- Vrei să devină capabil să îşi gestioneze eficient timpul, banii, emoţiile şi relaţiile cu ceilalţi?
- Vrei să-şi dezvolte cultura economico-financiară şi să-şi construiască un mindset de învingător?
- Vrei să nu-l prindă niciodată viaţa nepregătit, pentru că va şti să se adapteze oricând schimbării?
- Vrei să aibă oportunitatea de a pune în practică cunoştinţele acumulate în şcoală şi să descopere noi concepte despre care şcoala nu spune nimic?
Alege MBA Junior
Fiecare sesiune este o aventură iar întreaga programă este o succesiune de scenarii fascinante, ca de film. Astfel, antreprenoriatul este abordat într-o manieră perfect adaptată vârstei juniorului tău, într-un cadru modern şi interactiv.
În peste 70% din timpul unei sesiuni, juniorii sunt provocaţi să emită idei, să formuleze ipoteze, să analizeze şi să ia decizii. MBA Junior nu este un curs al învăţatului pasiv ci o experienţă de antrenare a gândirii autonome.
Tu, părintele, vei fi continuu informat. Înainte de decizia de înscriere în program vei primi o prezentare detaliată de la unul dintre fondatorii programului. După înscriere, trainerii vor fi în contact permanent cu tine şi vei primi săptămânal un rezumat al fiecărei sesiuni.
Întreaga structură a fost creată de o echipă de specialişti în psiho-pedagogia copilului:
- un profesor de la catedra de ştiinţele educaţiei a Universităţii din Melbourne;
- un pedagog Montessorri;
- un psiholog specializat în tehnici de gamification;
- un specialist IT – doctor în ştiinţele educaţiei;
- 1 specialist în domeniul financiar;
- 2 antreprenori in domenii kids-related.
Program online
Din aprilie 2020 rulăm cu foarte mare succes şi varianta online care se bucură de aceeaşi apreciere din partea juniorilor.
Program la sediu
Varianta la sediu este disponibilă în București, Oradea, Pitești și Craiova.
Sesiunile la sediu propun juniorului o expunere net superioară expunerii online prin posibilitatea implementării unei palete mai largi de activități.
Sesiunile la sediu propun juniorului o expunere net superioară expunerii online prin posibilitatea implementării unei palete mai largi de activități.