Str. Căminului 12, Sector 2, Bucuresti

Un nou modul marca MBA Junior

Ideea de 1 milion de dolari

Despre procese și planificare

Ai un junior cu vârsta cuprinsă între 9 și 14 ani?​

Următoarele 8 săptămâni îl vor ajuta să își creeze o nouă perspectivă asupra propriei vieți.​

MBA Junior, ȋn integralitatea lui, este compus din 12 module tematice şi durează 24 luni + programele intensive tip Boot-Camp ȋn vacanţe, iar ţie ȋţi propunem să o luăm pas cu pas.

Înscrie-te la modulul “Ideea de 1 milion de dolari”, cu durată de 8 sesiuni (2 luni) iar juniorul tău va avea ocazia să descopere o parte din mindsetul și aptitudinile ce construiesc un antreprenor de succes. Motto-ul central “Pot să folosesc ce este în jurul meu sau ce mi se întamplă ca resursă pentru a deveni mai capabil” este experimentat printr-o varietate de activități interactive, provocări și scenarii palpitante.

 

 

Procese de gândire antrenate

 • Soluționare probleme
 • Brainstorming
 • Planificare micro si macro
 • Stabilire obiective SMART
 • Analiza SWOT
 • Mentalitate de creștere
 • Reflectare asupra acțiunilor
 • Comunicare eficientă
 • Înțelegere perspective diferite ale unei situații
 • Identificare talente și puncte de îmbunătățit
 • Memorizare, analiză si gândire critică

Vezi detalii dând click pe numele fiecărei sesiuni

În prima sesiune din modul juniorii vor face cunoștință cu personajul unei fabule, un iepuraș entuziast, proprietar al unei afaceri de morcovi. Pentru a explora conceptele de nevoi, dorințe și valoare, ei îl vor însoți și ajuta cu idei pe măsura ce va trece prin diferite provocări: găsirea unei locaţii potrivite, a unor clienţi cărora le poate aduce valoare, a unui preţ optim pentru produsele lui şi a unor modalităţi bune de promovare.

Este timpul ca juniorii să se confrunte cu una din cele mai mari provocări – eșecul. Sesiunea de azi îi va ajuta să își schimbe mentalitatea și implicit emoțiile legate de eșec. Ei vor dobândi cunoștințele și aptitudinile care îi vor ajuta să transforme eșecul într-un factor constructiv care îi va ajuta să își atingă obiectivele. În a doua parte, ei se vor familiariza cu primul criteriu important de planificare a unei afaceri – cel emoțional.

Juniorii își vor antrena abilitatea de a folosi oamenii din jurul lor ca resurse pentru a deveni mai buni. Vor experimenta scenariul în care persoanele pe care nu le simpatizăm, sau competitorii, poate fi transformați în resurse de învatare. Vor face cunoștința cu Thomas Edison, care prin exemplul lui le va arăta că perseverența și o atitudine potrivită sunt necesare atingerii unui obiectiv. Juniorii vor discuta despre importanța unui caracter puternic, a capacității de concentrare, a unor bune relații și a încrederii cu care e investit un antreprenor. În ultima parte ei își vor planifica un program de antrenament potrivit, care în timp să le crească performanța.

Sesiunea 4 va fi plină de provocări variate în care juniorii vor folosi și antrena abilitățile fizice, emoționale și mintale. Vor observa rezultatele antrenamentului planificat în sesiunea anterioară, vor căuta soluții noi pentru a-și îmbunătăți performanța și vor colabora pentru rezolvarea unor situații cu care se întâlnește un antreprenor. În a doua parte vor avea ocazia să experimenteze într-un joc de rol cum ar putea să atingă un obiectiv (să construiască o casă) din poziția de de angajat.

În această sesiune juniorii vor descoperi diferențele dintre comportamentul conformist și nonconformist, avantajele și dezavantajele celor doua tipare de comportament, și cum să abordeze cat mai eficient piața. Cu aceste cunoștințe în rucsac, ei vor face pași extra în proiectul de modul, stabilind un produs sau un serviciu potrivit, în funcție de criteriile discutate până acum.

Juniorii vor discuta despre modul în care compania Lego a reușit să aducă o inovare valorică pe piață după ce au explorat asteptările clienților și le-au identificat nevoile și dorințele. Apoi vor implementa ce au descoperit pentru a crea propriile idei originale. Tot în această sesiune se vor familiariza cu ce înseamnă profitul și cum pot să estimeze cashflow-ul unei afaceri, observând printr-un joc interactiv modul în care costurile și veniturile influențează mărimea profitului.

În sesiunea 7 juniorii vor avea ocazia să se familiarizeze cu conceptele de valori și etică analizând diverse scenarii. Pentru a înțelege mai bine cum valorile influențează puternic felul în care acționează cineva, ei vor reflecta asupra comportamentelor asociate cu anumite valori. Apoi, vor discuta despre tipurile de motivații care ne pot face să acționăm fără etică, chiar și atunci când valorile constructive (de tip Regula de Aur) ne sunt cunoscute.

În ultima sesiune din modul juniorii vor folosi toate experiențele, conceptele învățate și abilitățile practicate în acest modul pentru a aduce proiectul în forma lui cea mai bună. Vor lucra atât individual, cât și în perechi sau echipe, pentru a se susține reciproc și a-și oferi feedback și sugestii. Vor planifica modalitatea de livrare a prezentării finale si o vor sustine într-un mod profesional.

Alege MBA Junior

Fiecare sesiune este o aventură iar întreaga programă este o succesiune de scenarii fascinante, ca de film. Astfel, antreprenoriatul este abordat într-o manieră perfect adaptată vârstei juniorului tău, într-un cadru modern şi interactiv.

În peste 70% din timpul unei sesiuni, juniorii sunt provocaţi să emită idei, să formuleze ipoteze, să analizeze şi să ia decizii. MBA Junior nu este un curs al învăţatului pasiv ci o experienţă de antrenare a gândirii autonome.

Tu, părintele, vei fi continuu informat. Înainte de decizia de înscriere în program vei primi o prezentare detaliată de la unul dintre fondatorii programului. După înscriere, trainerii vor fi în contact permanent cu tine şi vei primi săptămânal un rezumat al fiecărei sesiuni.

Întreaga structură a fost creată de o echipă de specialişti în psiho-pedagogia copilului:

 • un profesor de la catedra de ştiinţele educaţiei a Universităţii din Melbourne;
 • un pedagog Montessorri;
 • un psiholog specializat în tehnici de gamification;
 • un specialist IT – doctor în ştiinţele educaţiei;
 • 1 specialist în domeniul financiar;
 • 2 antreprenori in domenii kids-related.

Program online​

Din aprilie 2020 rulăm cu foarte mare succes şi varianta online care se bucură de aceeaşi apreciere din partea juniorilor.

0
Număr de sesiuni/lună​
0 ore
Durata unei sesiuni
0 lei
Cost/lună​
0 lei
Cost sesiune de probă

Program la sediu

Varianta la sediu este disponibilă în București, Oradea, Pitești și Craiova.
Sesiunile la sediu propun juniorului o expunere net superioară expunerii online prin posibilitatea implementării unei palete mai largi de activități.

0
Număr de sesiuni/lună​
0 ore
Durata unei sesiuni
0 lei
Cost/lună​
0 lei
Cost sesiune de probă

Nu trebuie să ne crezi pe cuvânt

Iată ce spun Juniorii