Str. Liviu Rebreanu, Nr. 30A, Sector 3, București

Un nou modul marca MBA Junior

Vânătoarea de comori

Despre descoperirea şi gestionarea resurselor interioare şi exterioare

Ai un junior cu vârsta cuprinsă între 9 și 14 ani?​

Următoarele 8 săptămâni îl vor ajuta să își creeze o nouă perspectivă asupra propriei vieți.​

MBA Junior, ȋn integralitatea lui, este compus din 12 module tematice şi durează 24 luni + programele intensive tip Boot-Camp ȋn vacanţe, iar ţie ȋţi propunem să o luăm pas cu pas.

Înscrie-te la modulul “Vanatoarea de comori”, cu durată de 8 sesiuni (2 luni) iar juniorul tău va avea ocazia să descopere că este înconjurat de o sumedenie de comori care îl pot ajuta să își construiască povestea de succes. Juniorul tău va deveni un excelent vânător de comori. Dar pentru asta el trebuie să se antreneze – foarte multe comori sunt ascunse sub alte forme.

 

 

Procese de gândire antrenate

 • Soluționare probleme
 • Brainstorming
 • Planificare micro si macro
 • Stabilire obiective SMART
 • Analiza SWOT
 • Mentalitate de creștere
 • Reflectare asupra acțiunilor
 • Comunicare eficientă
 • Înțelegere perspective diferite ale unei situații
 • Identificare talente și puncte de îmbunătățit
 • Memorizare, analiză si gândire critică

Vezi detalii dând click pe numele fiecărei sesiuni

În prima sesiune din modul juniorii vor face cunoștință cu Michelle, o fată adolescentă, nemulțumită de faptul că mama ei o tot cicălește. Ei vor folosi acest context pentru a reflecta asupra unor experiențe personale legate de atitudinile adulților față de copii. Împreună cu Michelle și bunica, juniorii vor explora conceptul de resurse interne, cât de limitative pot fi etichetele și modul în care o poveste negativă repetată în mintea noastră de multe ori poate deveni un adevăr care influențează imaginea de sine.

Un antreprenor trebuie să știe cum să folosească timpul cât mai eficient! Prin discuții, jocuri interactive și activități dinamice, juniorii vor explora mai multe aspecte legate de timp și cum poate fi acesta alocat pentru lucrurile cu adevărat importante, care țin de viziunea personală. După ce vor creiona viziunea în Jurnalul Visurilor, ei vor identifica anumite acțiuni prioritare care îi pot susține în realizarea ei. Folosindu-se de Matricea Timpului, ei vor descoperi cum pot identifica acele acțiuni care duc la cele mai semnificative rezultate (conform regulii 80/20 a lui Pareto).

Un antreprenor trebuie să își folosească resursele operaționale eficient! Juniorii vor avea ca bază de discuție câteva tipuri de afaceri (printre care și cea legată de viziunea proprie) prin care se vor familiariza cu diverse resurse operaționale. Vor analiza importanța atât resurselor fizice cât și a celor virtuale. Apoi, vor avea ocazia să experimenteze cum mișcarea și poziția corpului poate influența starea interioara și nivelul de implicare.

Un antreprenor trebuie să știe ce resurse are la dispoziție! Prin urmare, juniorii vor descoperi ce înseamnă resursele financiare prin diverse discuții, adnotări, experimente și jocuri. Înțelegerea diferitelor tipuri de resurse și instrumente financiare le va fi consolidată comparându-le prin prisma lichidității lor, a riscului pe care-l implică folosirea lor și a prețului sau efortului necesar obținerii lor. Apoi, își vor antrena abilitățile de negociere punându-se pe rând în rol de antreprenor și de investitor în contextul cererii unei investiții.

Un antreprenor trebuie să fie capabil să își folosească resursele personale! Juniorii vor explora practic, prin diverse exerciții și reflecții asupra experiențelor avute, importanța resurselor interioare și contribuția lor la atingerea obiectivelor propuse, precum și la a menține un stil de viață sănătos și echilibrat. Tot în această sesiune se vor familiariza și cu conceptul de buget și îl vor practica extensiv.

Un antreprenor trebuie să fie capabil să folosească eficient resursele umane! Juniorii vor descoperi roluri pe care oamenii le joacă atunci când lucrează în diverse cariere, dar și abilități și cunoștințe care le permit să joace aceste roluri. După ce vor relua viziunea aleasa la începutul modulului, ei o vor îmbogăți identificând abilitățile și cunoștințele necesare pentru ca aceasta să devină realitate. Apoi, ei vor învăța ce este sinergia printr-un experiment.

În această sesiune juniorii vor explora ce sunt resursele regenerabile, cele neregenerabile și diferența dintre ele. Prin activități practice, ei vor explora și importanța specializării în funcție de punctele tari (fie personale, fie ca afacere sau regiune geografică), ce sunt avantajele comparative și cum ne ajută colaborarea cu ceilalți. Apoi vor aplica toate aceste informații lucrând în echipă.

Este timpul pentru recapitulare! Juniorii vor trece în revistă conceptele și instrumentele învățate în acest modul prin intermediul unor jocuri interactive. Ei vor avea o dezbatere despre modul în care resursele funcționează optim împreună luând în calcul obiectivul sustenabilității. La final, ei își vor pregăti prezentarea finală, învățând cum să evalueze celelalte proiecte și să ofere feedback.

Alege MBA Junior

Fiecare sesiune este o aventură iar întreaga programă este o succesiune de scenarii fascinante, ca de film. Astfel, antreprenoriatul este abordat într-o manieră perfect adaptată vârstei juniorului tău, într-un cadru modern şi interactiv.

În peste 70% din timpul unei sesiuni, juniorii sunt provocaţi să emită idei, să formuleze ipoteze, să analizeze şi să ia decizii. MBA Junior nu este un curs al învăţatului pasiv ci o experienţă de antrenare a gândirii autonome.

Tu, părintele, vei fi continuu informat. Înainte de decizia de înscriere în program vei primi o prezentare detaliată de la unul dintre fondatorii programului. După înscriere, trainerii vor fi în contact permanent cu tine şi vei primi săptămânal un rezumat al fiecărei sesiuni.

Întreaga structură a fost creată de o echipă de specialişti în psiho-pedagogia copilului:

 • un profesor de la catedra de ştiinţele educaţiei a Universităţii din Melbourne;
 • un pedagog Montessorri;
 • un psiholog specializat în tehnici de gamification;
 • un specialist IT – doctor în ştiinţele educaţiei;
 • 1 specialist în domeniul financiar;
 • 2 antreprenori in domenii kids-related.

Program online​

Din aprilie 2020 rulăm cu foarte mare succes şi varianta online care se bucură de aceeaşi apreciere din partea juniorilor.

0
Număr de sesiuni/lună​
0 ore
Durata unei sesiuni
0 lei
Cost/lună​
0 lei
Cost sesiune de probă

Program la sediu

Varianta la sediu este disponibilă în București, Oradea, Pitești și Craiova.
Sesiunile la sediu propun juniorului o expunere net superioară expunerii online prin posibilitatea implementării unei palete mai largi de activități.

0
Număr de sesiuni/lună​
0 ore
Durata unei sesiuni
0 lei
Cost/lună​
0 lei
Cost sesiune de probă

Nu trebuie să ne crezi pe cuvânt

Iată ce spun Juniorii